Vánoce v klidu aneb 5 tipů pro pohodový předvánoční čas

10

Předvánoční období může být nádherné, ale také náročné. S přibývajícími úkoly a tlakem se můžete cítit přetížení a stresovaní. Naštěstí existuje hned několik jednoduchých způsobů, jak získat trochu nadhledu, klidu i relaxace.

Máme pro vás 5 funkčních tipů, jak si zpestřit předvánoční čas a podpořit svou psychiku, duševní pohodu i tělo – a šestý tip, který vás podpoří, najdete na konci článku.

Výzbroj do boje s podzimním splínem a předvánočními tlaky!

Plánujte chytře, dejte sebe na první místo

Jedním z hlavních stresorů v týdnech před Vánoci je nedostatek času. Je to však faktor, kterému můžete předejít. Kdo je připraven, není překvapen – a tak využijte možnost rozvrhnout si harmonogram tak, aby vaše předvánoční období bylo plné příjemného času. Ano, patří sem také čas pro sebe, který by měl být součástí každoročního plánu. Navíc už i samotné rozplánování úkolů, pečení či úklidu a nákupu dárků vám pomůže vyhodnotit, zda si toho nenabíráte příliš. Plánujte chytře – začněte časem pro svou psychickou pohodu.

Zeptejte se sebe sama: Jak mohu tímto náročným obdobím proplout ve větší pohodě? Co je v tomto čase pro mě opravdu důležité?

Máte pocit, že na vaše tělo je toho příliš? Jistě víte, že psychická zátěž se rychle projeví ve fyzickém světě v podobě zdravotních potíží. Mějte při ruce směs esenciálních olejů BEWIT Nopa, která podpoří nejen tělo, ale i emoční komfort.

TIP: Seznam toho, co chcete před Vánoci zvládnout, může vypadat velmi náročně a nekonečně. Zjednodušte si to. Udělejte alespoň jeden drobný úkol denně. I 1 % snahy denně se za rok vyšplhá na 365 %, že?

Chvíle pro sebe s vůní Vánoc

Zapomeňte na městský smog nebo těžké klima nákupních center. Aromaterapie je tím pravým klíčem k uvolnění a vytvoření vánoční atmosféry domova. Vytvořte si doma příjemné prostředí a přípravy ozvláštněte tou pravou vůní Vánoc, která vám pomůže nejen uvolnit se, ale i pozvat si kouzlo Vánoc domů.

Směs esenciálních olejů BEWIT Merry Christmas můžete použít do difuzéru, svou voňavou a uklidňující službu však udělá také v relaxační koupeli. Možná se teď ptáte sami sebe, jak máte zvládnout předvánoční shon, když si budete dopřávat relaxaci ve vaně. Odpověď je jednoduchá: prvně vyživte sebe, abyste následně se vší odolností zvládli jakékoli úkoly a výzvy předvánočního období.

A co takhle digitální detox?

Ztratit se v digitálním světě je snadné po celý rok, ale co teprve v této části roku? Pokud vás stresují všechny ty dokonalé výzdoby a úsměvy na sociálních médiích, je možná ten pravý čas dát si malý digitální detox – a svou pozornost obrátit k sobě a svým nejbližším. Nemusíte se s nikým srovnávat, můžete si vytvořit Vánoce přesně podle svých představ. Využijte tento výjimečný čas k offline aktivitám. Co třeba deskové hry, čtení knih, dlouhé podzimní procházky?

Proč to dělat? Digitální detox pomáhá obnovit soustředění, zmírnit tlak a naopak zvýšit autentické propojení s blízkými. A vzájemná blízkost? Ta je k nezaplacení. A že ani digitální detox nepomohl, abyste se cítili lépe? Spojení se sebou vám pomůže zprostředkovat směs esenciálních olejů BEWIT Integrity. Snadněji odhodíte psychická břemena, vrátíte se do harmonie a získáte duševní svěžest.

Naordinujte si přírodu a pohyb

Opakem vánočního shonu je klid. Ten klid dočerpejte úplně jednoduše. V přírodě, která se ukládá ke spánku a vše v ní v tuto dobu nádherně zpomaluje. Je to šance pozorovat roční cyklus, naladit se na zpomalení přírody a udělat něco pro své šťastnější předvánoční bytí. Vyrazte na pravidelnou procházku či běh, které vám pomohou lépe zvládat týdny před Vánoci.

Náš tip, jak se nechat vtáhnout do přírody? Mindfulness. Zastavte se v přírodě a sledujte své okolí očima dítěte. Co by vás zaujalo jako malé dítě? Který detail by vás donutil zastavit se a žasnout? Čeho byste se dotkli v lese jako první?

TIP: Po studené (pod)zimní procházce, bruslení či běhu (nebo otužování) přivoňte k BEWIT Badyánu pravému. Má skvělé prohřívající a uvolňující účinky, navíc jej můžete použít při pečení vánočních perníčků. Takhle voní Vánoce!

Pečujte o své tělo, zažívání a vitalitu

Před Vánoci vám nemusí být těžko jen psychicky, ale díky množství jídla, které k nim patří, také fyzicky. Nezapomínejte být laskaví ke svému tělu. Pokud to přeženete s jídlem, je čas nejen na odpočinek, ale také odlehčení. Myslete na vyváženou stravu, dostatečný pitný režim a rovnováhu mezi pohybem a odpočinkem. Podpoří vás ulehčující esenciální směs BEWIT Ok Dig a BEWIT PRAWTEIN Ok Dig, které přispívají k normálnímu zažívání. Hodit se vám při ruce bude také směs esenciálních olejů BEWIT Miracle a BEWIT PRAWTEIN Miracle, které si poradí s celkovým překyselením přirozenou cestou. A navíc vás v tomto období krásně zklidní, což je skvělý bonus, že?

Sebekoučovací otázky pro tělo: Jak mohu své tělo udržet v harmonii? Je něco, co bych měl/a dělat jinak? Je něco, co nyní mé tělo potřebuje? Jak se budu cítit, když to pro své tělo udělám?

Proč to dělat? Tělo, mysl a emoce jsou jedním propojeným systémem. Změna jednoho ovlivní ty další, proto je péče o tělo a tělesný komfort důležitou součástí pro celkovou harmonii celého systému.

Darujte (si) speciální čas pro sebe: Sada BEWIT Veselé Vánoce

Abychom vám všechny ty tipy dokonale usnadnili, máme pro vás výhodnou sadu esenciálních olejů a PRAWTEINŮ vytvořenou speciálně pro tento jedinečný čas. Koupí sady navíc ušetříte oproti nákupu jednotlivých produktů. Nechte se podpořit nebo darujte klid svým nejbližším – s naší sadou, která má za cíl přispět k nejkrásnějšímu času v roce. Ke krásným, klidným a pohodovým Vánocům.

V sadě najdete:

směs esenciálních olejů BEWIT Merry Christmas

esenciální olej BEWIT Badyán pravý

směs esenciálních olejů BEWIT Integrity

směs esenciálních olejů  BEWIT Miracle

BEWIT PRAWTEIN Miracle

směs esenciálních olejů BEWIT Nopa

směs esenciálních olejů  BEWIT Ok Dig

BEWIT PRAWTEIN Ok Dig

Využijte možnost vychutnat si svůj předvánoční čas skutečně po svém.

Použití terapeutických esenciálních olejů

Masáž plosek nohou, hrudníku nebo zad

Smíchejte 1 kapku směsi esenciálních olejů s 30 ml nosného oleje a jemně masírujte plosky nohou či celé tělo.

Aroma difuzér

Do vody přidejte 3 - 5 kapek směsi esenciálních olejů.

Inhalační tyčinka

Na vatovou tyčinku nakapejte cca 5 kapek směsi esenciálních olejů.

Aromaterapeutická koupel

Smíchejte 3–5 kapek esenciální směsi se 3 polévkovými lžícemi smetany, medu nebo tekutého mýdla, a vmíchejte do vodou napuštěné vany.

Pomocník v lahvičce - inhalace z dlaní

Smíchejte 1 kapku směsi esenciálních olejů s 30 ml nosného oleje.

Nosný olej

Ideální je použít BEWIT Essential Base Oil, který esenciálním olejům umožní dostat se do hlubokých vrstev vaší pokožky. Zvolit ale můžete také kokosový frakcionovanýolivový nebo třeba slunečnicový olej.