Festival holistické péče | Detoxikační masáž

19

Toužíte po hydratované a vyživené pokožce? Přejete si obnovit rovnováhu a ochranu organismu a zároveň podpořit čistící procesy a samoregeneraci?

Vyzkoušejte masáž, která využívá síly našeho De-T-Ox Elxíru a esenciální směsí DX v kombinaci s účinnými hmaty, které prokrví a povzbudí Vaše tělo. 

BUDETE POTŘEBOVAT:

Difuzér
Směs esenciálních olejů DX (3-5 kapek)
Esenciální voda z Rozmarýnu
Tělový olej De-T-Ox Elixír



Délka masáže: 30 minut⁠
Náročnost: pro začátečníky
Použití: očista organismu a pokožky, výživa a podpora samoregeneračních procesů pokožky i organismu


POSTUP:

Předpříprava:

Najděte si klidné místo, pusťte pomalou relaxační hudbu.
Masírovaný si lehne tak, aby se mu leželo příjemně a pohodlně.
Masírovaného přikryjte ručníkem, osuškou nebo dekou pro  tepelný komfort, u kterého se zvládne více uvolnit.

Vlivem klidného prostředí, pomalé a příjemné hudby navodíme hlubší relaxaci, větší uvolnění a tím lépe zaktivujeme ozdravné procesy a schopnost regenerace organismu.

Do difuzéru nakapejte 5 kapek směsi esenciálních olejů Bewit DX

Masáž:

1. Na záda masírovaného nanesete esenciální vodu z rozmarýnu, která je nositelem aktivních látek, pomůže pokožku hydratovat, stimulovat v ní mikrocirkulaci a podpoří tím očistu pokožky.

Následně si do dlaní naneste DE-T-OX Elixír, kde jej zahřejete a rozetřete pomalými tahy po celé ploše zad a šíje.

2. Úvodní tahy povedete okolo páteře ( po vzpřimovačích) k ramenům a zpět vnějšími stranami současně. Tahy opakujete 2-3x.

3. Jednu ruku položíte na bližší stranu páteře, kterou fixujete tělo. Dlaní druhé ruky odtahujete opačnou stranu směrem od páteře k lůžku. Prsty směřují dolů. Postupujete takto od křížů k hlavě, kde přejdeme k “vlnám” v oblasti ramen a postupujeme po straně těla ke křížové oblasti.

Odtud střídavými plošnými pohyby přitahujete kůži k páteři od křížů nahoru- dlaně přiložíte na stranu těla a klouzavými pohyby směřujete k páteři. Přejděte na druhou stranu a celé opakujte.

4. Přejděte za hlavu a několikrát proveďte dlouhé tahy dolů podél páteře a kolem trupu zpět. Palci souběžně a jemnými dlouhými tahy projeďte dráhy močového měchýře směrem od krční páteře ve 2 liniích k oblasti bederní. 

Vnitřní dráhy se nachází v polovině mezi osou páteře a okrajem lopatky. Vnější dráhy se nachází podél vnitřního okraje lopatky. Hřbetem rukou následně protáhnete oblasti lopatek do stran - od páteře směrem ven.

5. Vrátíte se na počáteční místo vedle masírovaného a provedete úvodní tahy po vzpřimovačích, do oblasti ramen a zpět vnejší stranou, zopakujete 2-3x.